Saláták


 
Saláta döner öntettel


5-6 paradicsom
5-6 piros húsú paprika
uborka
salátakeverék
reszelt sárgarépa
hagyma
lila káposzta

Az öntethez:
4 gerezd fokhagyma
csípős pirospaprika
3 pohár joghurt vagy kefir

bors






Sonkatekercs franciasaláta-ágy

Sonkatekercs franciasaláta-ágy

hozzávalók 4 főre
8 szelet gépsonka (20-25 dkg)
40 dkg franciasaláta
10 dkg ecetes torma
15 dkg vaj
5 dkg liszt
2 dl tej
1 mk só
1 tk kristálycukor
elkészítés

5 dkg vajjal és 5 dkg liszttel világos rántást készítünk, felengedjük 2 dl forró tejjel, és addig forraljuk, amíg besűrűsödik, és elválik az edény falától, majd lehűtjük (ez a besamel mártás).
Ha kihűlt, alaposan kikeverjük 10 dkg vajjal és az az ecetes tormával.
Sóval, kevés cukorral ízesítjük, és hűtőbe tesszük.
A franciasalátát tálra tesszük.
A sonkaszeletek közepére megfelelő mennyiségű tormakrémet teszünk, és felgöngyöljük, majd a franciasaláta-alapra helyezzük.
A sonkatekercs két végét csillagcsővel ellátott habzsák segítségével utólag töltjük.
A maradék tormakrémmel díszíthetjük.







Majonézes kukorica saláta




Majonézes kukorica saláta

Tejföl,majonéz, borsozzuk, esetleg kevés citromhéjat reszelünk hozzá, majd belekeverjük a lecsepegtetett kukoricakonzervet.
Étkezés előtt legalább egy órát hűtsük.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése