Édességek

Albert kekszes süti


Hozzávalók: 25 dkg Rama, 20 dkg porcukor, 2 evőkanál kakaó, 1/2 dl fekete kávé, 1/2 l tej, 2 csomag csokipuding, 2 csomag nagy, vagy 4 kis csomag Albert keksz.

A pudingot, kakaót, cukrot szárazon összekeverjük. A Ráma-t felolvasztjuk a kávés tejben, majd hozzáadjuk a cukor, a kakaó és a puding keverékét. Besűrűsödésig főzzük. A kekszeket egyenként megkenve összeragasztjuk őket (mint a méteres süteménynél), majd a rudat kókusszal megszórt alufóliába csavarva a hűtőszekrénybe tesszük. Kb. fél nap múlva fogyasztható. Ferdén szeletelve tálaljuk.




Képviselőfánk 



(Képviselőfánk kicsit megvariálva,a krémbe epret tettem és csokival leöntöttem !)

Képviselőfánk ( ez a legtutibb recept)

Tészta:
1,5 dl víz
1,5 dl étolaj
csipet só
1 cs van. cukor
15 dkg liszt
4 egész tojás
Krém:
2 cs vaníliás pudingpor
  8dl tej
8 evőkanál cukor

15dkg margarin

2dl habtejszín keményre felverve

Elkészítés:
A vizet, olajat, sót, van. cukrot egy fazékban felforralom, lehúzom a tűzről, belekeverem a lisztet, majd visszateszem a tűzre és addig keverem, míg elválik a tészta az edény falától.( Kb. 2 perc) Langyosra hűtöm és egyenként belekeverem az egész tojásokat, míg szép fényes nem lesz a tészta. Vizes kézzel kis golyókat(kb.3 cm átmérővel) formázok a tésztából és sütőpapírral bélelt tepsibe rakom. Még itt is lespriccelem kevés vízzel. 220 °C-ra előmelegített sütőben sütöm 25-30 percig. Nem szabad kinyitni addig a sütő ajtaját, mert összeesik a tészta. Visszavesszük a főfokot 200°C-ra és készre sütjük A sütőben hagyjuk kihűlni, résnyire nyitott sütőajtónál.Szép üreges lesz, nem kell a belsejét kikaparni!!
Krém:
A pudingokat a tejjel és cukorral sűrűre főzzük és még melegen belekeverjük a vajat.
A fánkokat megtöltjük és tejszínhabbot rakunk a krém fölé, végül rátesszük a levágott kupakot is. Porcukorral megszórjuk, vagy csokival lecsepegtetjük.
Kb. 7 cm-es átmérővel 30 db lett :D :P







  Charlotte!








 Charlotte!

Piskótához:6 tojás,6evőkanál cukor,6 evőkanál liszt,1dl étolaj,
A tojásfehérjét felverjük,a sárgáját ki keverjük a cukorral majd a liszt 1/3-át hozzá adjuk aztán a tojásfehérje 1/3-át és így tovább ,a végén az étolajat.Sütőpapírral bélelt tepsibe megsütjük ha kész lehúzzuk a sütőpapírt és kicsit nedves konyharuhán feltekerjük.Ha ki hűlt megkenjük lekvárral,felszeleteljük és egy mély tálat ki rakunk vele.
Krém:5dl tejszínhabot felverek egy csomag zselatinnal majd 4 kicsi dobozos joghurtot csurgatok bele (miközben verem a habot)akkor jó ha már kemény hab lesz hozzáadok gyümölcsöt és kész a krém.
A piskóta szeletekre kenem a habot az alját pedig
babapiskótával ki rakom,hűtőbe helyezem 1-2 órára.







                               Kindercsoki





                                                   



Kindercsoki: 1 kis doboz tejszínt, 50 dkg porcukrot, 1 vajat összefőzni, majd a tűzről levéve 30 dkg tejport belekeverni és 1 vaníliás cukrot. Folpackkal kibéleltem egy őzgerincsütőt s massza felét beleöntöttem, majd a másik felébe kevertem kakaóport, majd ráöntöttem a másik masszára. Egy éjszakát a hűtőbe tettem. Másnap szelhető. A fehér pöttyök, ami látszik, sajnos a tejpor becsomósodott. Ez egy nagyon édes süti, tényleg olyan, mint a csoki. Túl sokat nem lehet enni belőle.
                                   Gesztenyés-kekszes szelet      


                 Krisztina Horváthné Bereczki-től kaptam a receptet-képet!                     



Gesztenyés-kekszes szelet


4 tojásból kakaós piskótát készítek (az én bevált poskótareceptem: 4 tojás fehérjét habbá verünk, belekeverünk 20 dkg porcukrot, majd a tojássárgákat is. Kb. 0,65 dl langyos vizet teszünk bele, majd 20 dkg lisztet, fél sütőport, és kakaóport ízlés szerint. A végén 0,65 dl étolajat keverünk hozzá. Egy közepes tepsiben megsütjük.


Vaníliás krém: 2 csomag vaníliás puding, 6 dl tej, ezt összefőzzük, ha kihült 25 dkd cukorral és 25 dkg margarinnal összekeverjük.


Töltelékhez: 25 dkg gesztenyemassza, 4 ek lekvár/ dzsem, 2 ek cukrozatlan kakaópor, 50 dkg háztartási keksz (kézzel kisebb darabokra tördelni), 3 dl tej. 15 dl rumaroma - ezt az egészet összekeverni. Én a keksz nélkül ki szoktam keverni a többi hozzávalót, és a végén forgatom bele a kekszet.


Egy vékony tésztára van szükség, amit még ketté vágunk. A tészta alját visszatesszük a tepsibe, megkenjünk a vaníliás krém felével, erre rásimogatjuk a keksze-gesztenyés masszát, majd a maradék vaníliás krém rá, és a piskótalap megy a tetejére. Csokival leönthetjük a tetejét.






                                               Túrórúdi            




25 dkg túrót összekeverünk 3-4 ek. porcukorral, 1 citrom héjával, kevés vaníliaőrleménnyel. 10 g zselatint beáztatunk 50 g vízbe. Ha megszívta magát, akkor óvatosan felmelegítjük, és összekeverjük a túrókrémmel. Legalább 20 percre hűtőbe rakjuk. 25 dkg étcsokit 3 felé választunk, 2/3 részét felolvasztjuk, a maradékot pedig addig keverjük az olvasztott csokival, amíg egyneművé nem válik. Ekkor egy sütőpapírra csíkokat húzunk a csokiból - akkorákat, mint az előre elkészített túró rudak - rárakjuk a rudakat, majd bekenjük őket a maradék csokival. Hűtőbe rakjuk, amíg megdermed, majd fogyaszthatjuk is.





                                              Töltött réteslapok


Sarolta Fehérváry-tól kaptam a receptet-képet!


Töltött réteslapok
Elkészítés:
A készen vett réteslapokat négyzet alakúra vágjuk, lekenjük olvasztott vajjal és 3-4 db-bal kibélelünk egy muffin formát. 180°C-on pár perc alat tvilágosra sütjük .
A kihült tésztát vaníliakrémmel, majd tejszínhabbal töltjük meg. Csokiforgáccsal díszítjük.20-22 db lett belőle.
Nagyon finom dekoratív édesség!







                                                         Barack



Barackok az ősi családi recept alapján!

Recept: 2 tojássárgáját összekeverünk 2dl tejjel és hozzáadunk 20 dkg felolvasztott margarint és 30 dkg porcukrot, és fél óráig keverjük.
Hozzáadunk 75 dkg lisztet, két csomag sütőport, jól összegyúrjuk, majd dió nagyságú gombócokat formázunk. Zsírtalan tepsiben halványra sütjük. Sütés után a közepét kivájjuk.
Töltelék: 15 dkg darált diót, 15 dkg cukrot 3 dl tejben felfőzünk. Belekeverjük a tésztából kivájt morzsát, 2 ek. kakaót és rumot tetszés szerint.
Mandula és málna aromával díszítjük, kristálycukorba hempergetjük. Ezeken marcipán levelek vannak!






                                                Macaron            



Nos a recept: 12,5 dkg mandula őrlemény (LIDL-be vettem), 25 dkg porcukor, 12,5 dkg tojásfehérje (ez nálam pont 4 tojás volt) 8 dkg kristálycukor, ételfesték. A tojásokat pár nap hűtő után előző nap kivettem és szobahőmérsékleten tartottam másnap délutánig. Ez nagyon fontos, hogy ne legyen hideg! A tojásfehérjéből jó kemény habot vertem, majd beleforgattam kanállal a kristálycukrot, az ételfestéket. Ezután beletettem a 25 dkg porcukrot és a mandula örleményt. Ezt nagyon óvatosan kell beleforgatni. A Macaron sütőformába kanállal kupacokat raktam, hogy szép kereken kitöltse a formát, majd félre raktam és szobahőmérsékleten kb. 1-1,5 órát kellett várni. Mikor óvatosan megérintettem a tetejét és már nem ragadt hozzá a kezemhez, akkor bekapcsoltam a sütőt és 150 fokon kb. 15 perc alatt készre sütöttem. Mikor teljesen kihűlt, akkor lepattintottam a szilikonos formáról őket és megtöltöttem csokikrémmel. Ezt a krémet a pihentetés alatt kényelmesen el lehet készíteni. Fel kell forralni 1 dl tejszínt, 2,5 dkg vajjal, és csokimikulások maradékából 15 dkg csokitörmeléket felolvasztottam benne. (Így azok se mentek kárba ). Ezután a krémet a hűtőbe raktam ahol elég jól megdermedt. A kész Macaronokat megtöltöttem a krémmel már kész is.) Egyébként a masszát habzsákba is bele lehet tölteni, ha nincs forma hozzá, akkor kis halmokat kell kinyomni belőle - lehetőleg egyformákat - és sütőpapíron kell megsütni, majd ha kihűlt éles késsel elválasztani a papírtól. A kanalas nálam azért jött be jobban, mert a habzsákon nem ment át a mandula, állandóan eldugult és így is szépek lettek.








                                                    Nyújtott rétes!

 


Nyújtott rétes:

Hozzávalók:

- 30 dkg liszt
- 1 tojás
- 2 dl tejföl
- 1 dkg élesztő
- csipet só

A kinyújtott tészta kenéséhez és szórásához :
- 10 dkg zsír
- 10 dkg liszt

Elkészítés:

A lisztet, tojást, tejfölt, élesztőt és a csipet sót jól összedolgozzuk, vékonyra nyújtjuk, kb 40x30 cm nagyságúra, disznó zsírral megkenjük és a liszttel megszórjuk, majd feltekerjük mint a bejglit.
Egy órát pihentetjük, majd hat felé vágjuk. Egyenként kinyújtjuk vékonyra kb.35x 25 cm nagyságúra.
Megtöltjük, meggyel, túróval, mákkal, feltekerjük és olvasztott zsírral megkenjük.
Végig forró sütőben sütjük kb.25-30 percig.
Töltelék:Töltelék:50 dkg túró, 18 dkg cukor, 2 tojássárgája,2 tojásfehérje felverve, 2 csomag vaníliás cukor, citromhéj vagy citromlé, mazsola, , 2 evőkanál búzadara 4 dl tejjel felfőzve.A szokásos módon elkészítettem a tejbedarát 4dl tejből mikor ki hűlt hozzá adtam a többi hozzávalót .




  Isler



 Isler
Hozzávalók: - 75 dkg liszt
- 50 dkg margarin
- 25 dkg porcukor
- 1 tojás
- 2 kk. szódabikarbóna
- 1 ek fahéj
- baracklekvár
- tortabevonó
- étolaj

A lisztet a szódabikarbónával,porcukorral,fahéjjal összekeverem.Elmorzsolom benne a margarint hozzáadom a tojást és összegyúrom.1 órára hideg helyre teszem.Kinyújtom 2 mm vastagságúra és 5cm átmérőjű kiszúróval kiszurkálom,sütöm.Ha kihűlt lekvárral összetöltök kettőt.Másnap tortabevonót olvasztok amit olajjal hígítok és belemártom a tetejét.Ebből a mennyiségből kb.:70db isler lesz
Csokimázat én úgy készítettem,hogy tortabevonót (cooposat szoktam álltalába)2 evőkanál olajjal mikróba 1 percre be teszem majd jól összekeverem és rá rakom a sütire.







Szilvalekváros hájas tészta





Szilvalekváros hájas tészta


Hozzávalók:
90 dkg liszt,
60 dkg háj,
3 tojás sárgája,
2-3 kanál ecet,
kiskanálnyi cukor,
csipet só,
szódavíz.
A HÁJAT LEDARÁLJUK HÚSDARÁLÓN MAJD adjunk hozzá 30 dkg lisztet, ezzel gyúrjuk sima masszává. Tegyük félre.
A maradék lisztből és a hozzávalókból, annyi szódavízzel, amennyivel rendes rétestészta keménységű tésztát kapunk, gyúrjunk tésztát. Formáljunk belőle cipót, majd 20 percre tegyük hűvös helyre pihenni.
Lisztezett deszkára borítsuk ki, majd harmadoljuk el a hájas masszát. Nyújtsuk ki a tésztát félujjnyi vastagra. Az első rész hájassal, egy tortavágó, vagy széles pengéjű kés segítségével simítsuk el a tésztán a hájat. Ezután hajtsuk be a felső részét a tészta háromnegyedéig, majd az alsó felével takarjuk be a felső részt. Ezután jobbról balra, majd balról jobbra ismételjük meg a műveletet. Amikor elkészültünk, ujjunkkal nyomjunk egy lyukat a tészta alsó részébe, ebből tudni fogjuk, hogy pihentetés után hogy kezdjük nyújtani a tésztát.
Egy órányi pihenésre lesz szüksége. Amikor elővesszük, a megjegyzett rész kerüljön újra alulra, nyújtsunk, kenjük rá a második részt, pihentessük, majd újra nyújtsunk, kenjünk, pihentessünk.
Az utolsó pihenés után, a tésztát nyújtsuk kisujjnyi vastagságúra, vágjuk tenyérnyi kockákra, majd tegyünk egy-egy kiskanálnyi lekvárt hosszában a tésztára. Tetszés szerint hajtogathatunk háromszögeket belőle, vagy csak ráhajtjuk a felső részt az alsóra, vigyázva, hogy ne érjenek össze, mert összeragadnak. Mivel a tészta csak felfelé nő, oldalra nem, egymáshoz nem túl nagy távolságokra helyezzük el egy sütőpapírral bélelt tepsiben, tetejüket óvatosan kenjük le felvert tojással, majd forró sütőbe tolva süssük készre.
Amikor félig kihűltek, vaníliás porcukorba forgatva, még langyosan kínáljuk, így a legfinomabb.






Darálós keksz


Darálós keksz


Hozzávalók:
70 dkg liszt, 25 dkg margarin,
25 dkg cukor,4 tojás,
2 cs. vaníliás cukor, 1,5 cs. sütőpor.

A margarint a cukorral jól kikeverjük, majd a tojásokat is belekeverjük
a vaníliás cukorral együtt, így kapunk egy krémes állagot és ehhez adagoljuk
apránként a sütőporral elkevert lisztet.Majd ketté vesszük a tésztát és az egyik felébe 2 evőkanál kakaóport teszünk és jól ki dolgozzuk vele a tésztát
Ha ilyen sorrendben csináljuk, akkor egy nagyon jó tésztát kapunk.
Majd a hűtőben tároljuk egészen addig míg a tészta a darálóba nem kerül.








Kosárka Csokis-diós meggyes



Kosárka Csokis-diós meggyes

Tészta hozzávalói:15dkg zsír vagy vaj
10dkg cukor,2 egész tojás,1 reszelt citrom héja,40dkg liszt,1mk.sütőpor,
A hozzávalókat jól összedolgozzuk,formába nyomkodjuk és világos barnára sütjük(. Vékonyan kel bele nyomkodni )
Csokis töltelék:30dkg cukor,2 egész tojás,3 evőkanál tej,2 evőkanál liszt,3 evőkanál kakaópor,20dkg vaj,
A cukrot+kakaópor+liszt+tej+tojás jól összekeverjük majd lassú tűzőn elkezdjük összeforralni hozzá adjuk a vajat .Ha ki hűlt megtöltjük a kosárkákat vele.
Diós meggyes:5 tojás fehérjét habbá verjük 20dkg cukorral majd 20dkg dióval összekeverjük,Evvel a krémmel megtöltjük a kosárkát és meggyet nyomkodunk bele.








"KICSI GESZTENYE"


"KICSI GESZTENYE": 12,5 dkg margarin, 250 g háztartási keksz (darált), 250 g gesztenye (massza), 1 ek porcukor (ízlés szerint), 1 dl tej, 10 dkg étcsokoládé (vagy tortabevonó), 1/4 dl napraforgó olaj.
1. A még fagyos gesztenyemasszákat reszeljük le a reszelő legkisebb fokán. Egy tálban keverjük össze a kekszdarával.
2. olvasszuk fel a margarint, majd keverjük a tálban lévőkhöz.
3. Szórjunk bele porcukrot ízlés szerint, vigyázva arra, hogy a gesztemassza eleve édes.
4. Kezdjük el összegyúrni. Ha nem áll össze a massza, csak akkor tegyünk bele tejet. A masszát, ha összeállítottuk, tegyük hűtőbe kb. 20 percre.
5. A hűtőből kivéve gesztenye nagyságú golyókat formázzunk a masszából. Előre készítsük el mindet, hogy utána már csak csokizni kelljen.
6. Gőz fölött melegítsük fel az étcsokit, s keverjük bele a fél dl olajat.
7. Fogpiszkálóra szurkáljuk, és úgy mártjuk a csokiba, hogy egy kis kerek rész kimaradjon.
8. Tálcára tegyünk sütőpapírt, s arra tegyük a gesztenyegolyókat. Elkészítés után hűtőben tároljuk.







MOZART GOLYÓ



MOZART GOLYÓ: 200 g darált dió, 200 g porcukor, 2 ek. kakaópor, 1 ek. baracklekvár, 2 ek. rum, 1 tojásfehérje, 25-30 szem meggybefőtt v. rumos meggy
mignonpapír
Hempergetéshez: reszelt csoki, darált dió, tortadara, kakaópor v. kristálycukor.

1. A diót, a cukrot, a kakaóport, a lekvárt, a rumot és a tojásfehérjét alaposan összedolgozzuk, kikeverjük.
2. Vizes kézzel diónyi gombócokat formálunk belőle, mindegyik közepébe meggyet helyezünk.
3. Belehempergetjük dióba, tortadarába, kakaóporba v. kristálycukorba.
4. Mignonpapírba téve 1-2 napig levegős helyen szikkasztjuk.







Bon-bonok!

Zsaklin Dobos

A recept a következő: Kókuszos krém: 5 ek. habtejszínt 1 ek. porcukorral forraljunk fel, majd keverjünk bele 5 ek. kókuszreszeléket. Nugátos krém: 2 ek. habtejszínt forraljunk fel 2 Mars csokival. Ezek mehetnek egy kicsit hűtőbe, közben felolvasztunk 10 dkg tejcsokit, majd az olvadt csokiba beletördelünk még 5 dkg-ot, és addig keverjük, amíg teljesen felolvad. Egy bármilyen szilikonformát legalább 2x kikenünk a csokival úgy, hogy a kenések között fagyasztóba rakjuk néhány percre. Mikor már elég vastag a csokiréteg, megtöltjük a nugátos krémmel (én raktam még bele 1-1 szem mogyorót is). A tetejét befedjük a maradék csokival és mehet fagyasztóba pár percre, aztán kipattintjuk őket a formából, és kész is. A kókuszossal ugyanígy járunk el, csak ott étcsokit használunk. Egyébként a csokinak és a tölteléknek csak a képzelet szabhat határt, bátran kísérletezzetek! Mehetnek bele magvak, aszalt gyümölcsök, stb.











Gesztenyés szelet



Gesztenyés szelet
Piskóta:4 tojás, 4 e.k. víz, 1 sütőpor, 4 e.k. cukor, 4 e.k, liszt, 1,5 e.k. kakaópor
Krém: 1 cs vaníliás puding, 3 dl tej, 25 dkg margarin, 20 dkg porcukor
Töltelék: 1 cs gesztenyemassza, 4 e.k. barack lekvár, 2 e.k. kakaópor, ½ kg keksz
összetörve, 3 dl tej, 1 rum aroma
A tojásokat kettéválasztjuk, a sárgáját habosra keverjük a cukorral és vízzel. A fehérjét kemény habbá verjük, a lisztbe keverjük a sütőport és a kakaót, majd a tojáshabbal felváltva a felvert tojássárgához adjuk úgy, hogy a fehérjéből maradjon utoljára.
Sütőpapírral bélelt közepes méretű tepsibe önjük. Előmelegített sütőben 10-15 percig sütjük, ha kihűlt, kettévágjuk. (Én inkább még egyet sütöttem, mert elég vékony a tészta, nehéz lenne elvágni.)
A pudingot a tejjel megfőzzük, majd kihűtjük. A margarint a cukorral habosra keverjük, majd a kettőt összekeverjük.
A töltelék hozzávalóit összekeverjük, de csak a felhasználás előtt, mert ha áll, nehéz vele bánni.
A kekszet minél kisebbre kell törni!
A piskóta alsó felére kenjük a krém felét, majd rásimítjuk a kekszes tölteléket, majd a maradék krémet. Ráborítjuk a piskóta másik felét, a tetejére csokoládé mázt teszünk.






Katica tekercs





Katica tekercs
(Másik képen az elkészítése fent van)
Tészta:2 tojás,6dkg liszt,6dkg cukor,fél kanál víz,negyed kanál étolaj,egy kávéskanál sütőpor(ez mind kétszer kel,mivel két lapot kel sütni)Turmix géppel felverjük a tojás fehérjét majd hozzá adunk mindent.180 fokon sütőpapírral bélelt nagy tepsin megsütjük!Mikor ki sült óvatosan levesszük a papírt és hagyjuk ki hűlni!
Krém:2 tojás 10dkg cukor:Gőz fölött felverni ,mikor krémes 10dkg csokit hozzá keverünk ha ki hűlt 20dkg vajat adunk még hozzá,ketté vesszük a krémet és a piskótákra kenjük.
3cm széles csíkokra vágjuk majd feltekerjük(egy csikót ketté vágjuk,így egy csíkból két süti jön ki)csokimázba forgatjuk és
kókusz reszelékbe.
Az én csokimázam:25dkg cukor,4 kanál kakaó,3 evőkanál rum,6 evőkanál tej,25dkg vaj ezt jól összekel főzni .
A recept szerinti máz:2dl tej,20dkg ét csoki,10dkg cukor,15dkg vaj,






Sakk szelet

Sakk szelet




Hozzávalók:



A sárga tésztához:

16 dkg margarin

16 dkg cukor

1 csomag vaníliás cukor

1 citrom reszelt héja

3 tojás

12 dkg liszt

késhegynyi sütőpor.



A barna tésztához:

16 dkg margarin

16 dkg cukor

1 csomag vaníliás cukor

3 tojás

10 dkg liszt

2 dkg kakaópor



Baracklekvár



A sárga tésztához a margarint, a cukrot, a tojások sárgáját egyesével, a vaníliás cukrot és a reszelt citromhéjat habosra keverem. A sütőporos lisztet hozzáadom, simára keverem. A tojások fehérjét kemény habbá verem és belekeverem a masszába, és egy sütőpapírral bélelt nagyobb tepsibe simítom. Közben a barna tésztát elkészítem úgy, mint a sárga tésztát, csak a liszt egy része helyett kakaóport teszek hozzá. Ha kihűlt az egyik lapot megkenem lekvárral, ráteszem a másik lapot, azt kettévágom, megint megkenem az egyiket és ráteszem a másik dupla lapot. Így egy 4 rétegű lapot kapok, amit felszeletelek olyan vastag szeletekre, mint egy rétegnek a vastagsága. 4-4 szeletet egymásra ragasztok lekvárral, de úgy forgatom, hogy a sárga fölé mindig barna kerüljön. Legalább 1 órát így hagyom, de többnyire előtte este készítem, és másnap vonom be a tetejét olvasztott csokival.



Megjegyzés: nagyon kell igyekezni, hogy a tésztát egyenletesen simítsuk a tepsibe, mert ha a tészta néhol vastagabb, akkor nem fognak szépen egymás alá esni a kockák. Ha kisebb tepsiben sütjük, akkor nagyobb kockák lesznek.

Ha 3 rétegű sakk szeletet készítünk ( mint a fotón ) akkor 4 rúd lesz belőle. Ha 4 rétegűt ( kocka alakút ) akkor 3 rúd jön ki a receptből.









Kapucíner bomba
 

Kapucíner bomba

Kakaós piskótatekercshez:

6 tojás
6 ek porcukor
5 ek liszt
1 ek kakaó
2 ek rum
1 dl olaj

Krémekhez:

1,5 l tej
6 cs tejszín pudingpor
40 dkg Rama
10 ek porcukor
2 ek kakaó
2 ek lefőzött erős kávé

Tetejére:

ostyarudak

elkészítés

A piskótatekercshez a tojások fehérjét kemény habbá verem.
A sárgákat a cukorral habosra keverem, majd hozzáadom a rumot, a kakaót és az olajat. Felváltva belevegyítem a tojáshabot és a lisztet.
Sütőpapírral bélelt gáztepsibe egyengetem. Előmelegített, forró sütőben (hagyományos) kb. 30 perc alatt készre sül. (Tűpróba!)
Még melegen a sütőpapírral együtt szorosan feltekerem és hűlni hagyom.
Addig elkészítem a krémet. Kisebb mennyiségű tejben csomómentesen elkeverem a pudingport és a porcukrot. A többi tejet felforralom, majd hozzáadom a cukros-pudingos-tejet is. Állandó keverés mellett sűrűre főzőm. Hűlni hagyom.
Habverővel krémesre keverem a puha margarinnal.
A piskótát kigöngyölöm és lehúzom róla a sütőpapírt. Megkenem tejszínes krémmel és visszatekerem. Vékonyan felszeletelem. (Én minden szelet után papírtörlővel letöröltem a krémet a késről, hogy ne maszatoljon.)
A maradék krémet elfeleztem. Egyikbe 2 evőkanálnyi kakaót, a másik felébe 2 evőkanálnyi kávét tettem. Itt érdemes megkóstolni a krémet és ízlésünk szerint édesíteni! Én csak a kávés felébe tettem még egy evőkanálnyi porcukrot.
Egy nagy tálat kibélelünk fóliával és piskótatekercs szeletekkel.
Beletöltjük a kávés krémet. Rá a kakaós krémet.
A maradék piskótával befedjük. Fóliával letakarjuk. A dermesztést igénylő sütiket este készítem, egy éjszakára hűtőbe teszem.
Másnap süteményes tányérra borítom, a fóliát óvatosan lehúzom.
Ostyarudakkal díszítem.
 






Kakaós-mézes hatlapos


Kakaós-mézes hatlapos

Hozzávalók:

A tésztához:

24 dkg porcukor
3 evőkanál méz
0,75-1 dl tej
6 evőkanál keserű kakaópor
15 dkg vaj
3 tojás
65-70 dkg finomliszt
1 púpozott kiskanál szódabikarbóna
A nyújtáshoz:
kevés finomliszt
A krémhez:
8 dl tej
2 csomag vaníliás cukor
1 csomag (4 dkg) főzni való vaníliás pudingpor
4 evőkanál finomliszt
30 dkg vaj
30 dkg porcukor
A mázhoz:
5 dkg vaj
2 evőkanál cukrozatlan kakaópor
10 dkg kristálycukor
2 evőkanál víz

Elkészítés:


1. A tésztához valókat a liszt és a szódabikarbóna kivételével tűzálló tálba tesszük, majd vízgőz fölött, kb. 15 perc alatt kicsit sűrű, enyhén karamellszínű masszává főzzük.


2. A tűzről levéve 5 percig hűlni hagyjuk, majd összegyúrjuk a szódabikarbónával elkevert liszttel. Nyomban 6 részre osztjuk, és enyhén meglisztezett gyúrólapon egyenként kb. 23x30 centis lapokká nyújtjuk. Előmelegített sütőben, a közepesnél kicsit kisebb lánggal (170 fok, légkeveréses sütőben 155 fok) 5-6 percig sütjük, vigyázva, mert gyorsan megéghet. A másik 5 lapot ugyanígy sütjük meg. Nem kell megijedni, kemény lesz a tészta, de ha megtöltjük a krémmel másnapra megpuhul.


3. A krémhez 4,5 deci tejet a vaníliás cukorral ízesítve fölforralunk. A pudingport és a lisztet a többi (3,5 dl) tejjel simára keverjük, a forró tejhez öntjük, kevergetve 4-5 perc alatt sűrűre főzzük, majd hagyjuk teljesen kihűlni.


4. A puha (szobahőmérsékletű) vajat először magában, majd a porcukorral keverjük habosra. A tejes krémet evőkanalanként beledolgozzuk.


5. A kisült lapokat ezzel a krémmel egymásra rétegezzük. A mázhoz valókat 3-4 perc alatt simára főzzük, kissé hűlni hagyjuk, majd a tészta tetejére kenjük. Letakarva legalább 1 éjszakára behűtjük, hogy a mézes lapok megpuhuljanak.

Megjegyzés:


Készíthejtük úgy is, hogy a tetejére nem teszünk mázat, hanem csak behintjük porcukorral.







Linzer és isler 



Linzer és isler

Hozzávalók: 60 dkg liszt, 40 dkg margarin, 20 dkg porcukor, 1.5 zacskó sütőpor, 2 zacskó vaníliás cukor, 2 db tojássárgája, reszelt citromhéj

A hozzávalókból linzertésztát gyúrunk, 3 - 4 mm vastagságúra nyújtjuk és kör alakú szaggatóval kiszaggatjuk. Sütőpapíros tepsire helyezzük és 180 fokon pár perc alatt megsütjük.

A linzerhez a "tetőt" úgy készítsük, hogy a kiszaggatott tészta közepét a habzsákunkon használt csővel szúrjuk ki és úgy süssük készre.

Ha kihűlt, töltsük meg őket habzsákból kinyomott baracklekvárral. A linzert porcukorral tálaljuk, az islert mártsuk olvasztott csokoládéba.

Ebből a mennyiségből kb. 1.5 kg kész sütemény lesz.









Gyümölcsös torta!




Gyümölcsös torta!

Hozzávalók:20dkg liszt 7db tojás,23dkg cukor,3dkg kakaó,3 evőkanál étolaj
Ezeket egy tálba összeturmixoljuk!
Torta formát sütőpapíralt ki béleljük a masszát bele öntjük,megsütjük.
A krém 2csomag eper pudingot 3dl tejjel megfőzzük még melegen bele forgatunk 10dkg vajat..
A piskótára öntjük a kihűlt krémet díszítjük gyümölccsel a tetejére pedig zselatint teszünk.









Túróval töltött zsemle 

Túróval töltött zsemle recept

hozzávalók
6 db zsemle
50 dkg túró
2 cs. vaníliás cukor
2 tojás
2 dl tejföl
4 evőkanál kristálycukor
mazsola
3 dl tej
5 dkg vaj
elkészítés
A tejet 1 zacskó vaníliás cukorral felforraljuk.
A zsemlék tetejét levágjuk és a belsejét kivájjuk.
A túrót áttörjük a zsemlék belsejével. Összekeverjük a másik zacskó vaníliás cukorral, a tojásokkal, a cukorral és a mazsolával. 1-2 evőkanál tejföllel lágyítjuk.
A zsemléket meglocsolgatjuk a meleg tejjel, de ne túl sokkal, mert szétázik. Egy kivajazott tepsibe tesszük.
Beletöltjük a túrót, rátesszük a zsemlék kupakját.
Meglocsoljuk a tetejüket tejföllel. A margarint rámorzsoljuk.
Forró sütőben letakarva 10 percig, majd e nélkül további 15-20 percig sütjük. (Amíg szépen meg nem pirul.)
Tálaláskor vaníliás porcukorral meghintjük a tetejét.
 








Lajcsi szelet
 
 Lajcsi szelet

Hozzávalók:

Tésztához:
20 dkg cukor
2 tojás
2 evőkanál kakaó
2 evőkanál méz
2 mokkáskanál szódabikarbóna
50 dkg liszt
Krémhez:
1 puncs pudingpor
1 vaníliás pudingpor
6 dl tej
20 dkg porcukor
25 dkg Rama margarin

Elkészítés:

A tészta hozzávalóit (a liszt kivételével) gőz fölött forrásig főzzük, utána hozzákeverjük a lisztet,két részletbe. (Ha az állaga megkívánja, több lisztet is tehetünk bele.) öt lappá nyújtjuk, és megsütjük. A krémhez megfőzzük külön-külön a pudingporokat 3-3 dl tejben, és kihűtjük. A margarint kikeverjük a porcukorral, kétfelé osztjuk, egyik felét a kihűlt puncsos krémhez, másik felét a vaníliáshoz keverjük. A puncsosba teszünk egy kis rumot, a vaníliásba pedig egy tasak vaníliás cukrot. Egyik tésztalapot a puncsos krémmel kenjük meg, rá a másik lap, arra pedig a vaníliás krém és a tésztalap. A tetejére csokimázat teszünk. Egy kis időt kell neki hagyni, hogy puhuljon. Legjobb másnap fogyasztani.
Csókimáz:10dkg cukor,2 evőkanál kakaópor,pici rum,3 evőkanál tej,10 dkg vaj jól összefőzzük majd ki hűtjük ,mikor már be sűrűsödött akkor kenjük rá .






Meggyes-mákos kocka

Meggyes-mákos kocka

Hozzávalók:3 tojás,25dkg cukor,2,5dl tej,20dkg darált mák,20dkg liszt,1csomag sütőpor,fél citrom reszelt héja,10dkg magozott meggy(én többet szoktam tenni bele)

Hozzávalókat turmixgéppel jól összedolgozzuk.25*35 sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük a meggyet a tetejére szórjuk.Előmelegített sütőbe 180 fokon 5 percig sütjük majd 150-160 fokra mérsékeljük készre sütjük.






Joghurtos gyümölcsös szelet


Joghurtos gyümölcsös szelet


Hozzávalók: piskótához :

5 db tojás,

20 dkg cukor,

20 dkg liszt,

kevés szódabikarbóna.


A tojásfehérjéket a cukorral felverjük kemény habnak, sorra hozzáadjuk a tojássárgájákat, tovább verve fehéredésig. Hozzátesszük az átszitált lisztet, szódabikarbonát és előmelegített sütőben 26x36 cm-tepsiben megsütjük.


Krém:

5 dl erdei gyümölcsös joghurt (ha nincsen más is jó)

10 dkg porcukor,

1 citrom reszelt héja,

1 csomag zselatin,

2 dl tejszín.


Lekvár, gyümölcsök.


A zselatint beáztatjuk 1 dl joghurtban. A maradék joghurtot a porcukorral kikeverjük, hozzáadjuk a citromhéjat, és a felmelegített zselatint és hűtőbe tesszük.

A tejszínt kemény habbá verjük. Amikor a joghurt massza kocsonyásodni kezd kanalanként a tejszínbe keverjük. A piskótát megkenjük lekvárral, rásimítjuk a krémet és megrakjuk bogyós gyümölcsökkel. (fekete-piros ribizli, áfonya, málna, szeder)

2 csomag piros színű torta zselét a tasakon leírtak alapján elkészítjük és ráöntjük a gyümölcsökre.
Hűtőbe tesszük amíg a zselé megkeményedik.

Nagyon finom, könnyű, nem édes sütemény.







Epres piskóta szelet

 Epres piskóta szelet





Hozzávalók a tésztához : 5 tojás, 15 dkg kristálycukor, 13 dkg liszt, 2 dkg kakaópor, 2 ek. olaj

Az egész tojásokat és a cukrot keverd habosra a mixerrel. Öntsd hozzá az olajat, majd fakanállal keverd hozzá a kakaós lisztet. Sütőpapírral kibélelt tepsiben, előmelegített sütőben 170 fokon kb. 10-12 percig süsd. Hagyd kihűlni.

Vaníliakrém: egy csomag vanília pudingpor, 3 dl tej, 3 ek. cukor, 10 dkg puha vaj



Kb. 40 dkg eper, 1 csomag piros tortazselé



A pudingot a tejjel és cukorral a szokásos módon készítsd el, főzd sűrűre. Hagyd kihűlni. Mixerrel keverd habosra a vajat és kanalanként add hozzá a pudingot.

A kihűlt piskótára kend rá a krémet, sűrűn rakd ki félbevágott eperrel. A tetejére készíts piros tortazselét a zacskóján lévő leírás szerint. Pár órára helyezd hűtőbe.

23 * 31 cm-es tepsiben készült.







Gesztenye kocka 



Gesztenye kocka

Tészta:

6 tojás sárgáját 6 evőkanál porcukorral kikeverünk, majd hozzáadunk 1 dl étolajat, 6 evőkanál lisztet, fél csomag sütőport, 2 evőkanál kakaóport, és a 6 tojás felvert habját.

Előmelegített sütőben 200 fokon 15 percig sütjük. Én 30 x 22 cm-es tepsiben sütöttem.



Krémhez:
2 csomag gesztenye massza ( összesen:50 dkg )
20 dkg margarin
15 dkg cukor
kb. fél rumaroma

A cukrot a margarinnal, rumaromával és végül a gesztenye masszával jól összekeverjük! Majd 1 csomag vanília pudingot, 3 dl tejben megfőzzük. Ha kihűlt hozzákeverjük a gesztenye krémhez.


A kész krémet a kihűlt tésztára kenjük!
Hulla-lát felverjük és a tetejére kenjük!








Citromos rizsfelfújt(nagyon finom)

Citromos rizsfelfújt(nagyon finom)
hozzávalók:

1 l tej
4 dl víz
10 dkg kristálycukor
1 citrom reszelt héja
20 dkg rizs
4 tojás
10 dkg vaj
2 kk liszt
vaj a tepsi kikenéséhez és zsemlemorzsa a tepsi megszórásához
elkészítése:

A tejet a vízzel, a cukorral és a citrom héjával felforraljuk és beletesszük a rizst, és puhára főzzük.(Én úgy csináltam,hogy mikor félig megfőtt akkor lezártam és fedő alatt hagytam puhulni,nem lesz olyan sűrű de így lesz finom)

A tojások sárgáját a vajjal elkeverjük, hozzáadjuk a kihűlt rizshez.
Közé keverjük a lisztet, és a tojások felvert habját.
Zsemlemorzsával megszórjuk a vajjal kikent tepsit, ebbe öntjük bele a rizses "tésztánkat", ezt követően előmelegített sütőben aranybarnára sütjük.

  





Zala kocka



Zala kocka
Hozzávalók

Sárga piskótához

fél cs. sütőpor
1 ek. olaj
6 dkg liszt
8 dkg cukor
3 tojás
Kakaós piskótához

1 cs. sütőpor
2 ek. olaj
2 dkg kakaó
8 dkg liszt
13 dkg cukor
5 tojás
Krémhez

20 dkg cukor
2 cs. csokoládé puding
5 dl tej
3 tojássárgája
25 dkg Rama

Elkészítés

A kakaós piskótát a szokásos módon elkészítem, majd ha kihűlt, kétfelé vágom. A sima piskótát szintén elkészítem, de ezt már nem kell felezni. A krémhez kikeverem a tojások sárgáját a cukorral, majd hozzáteszem a pudingport, a tejet és lassú tűzön felfőzöm állandó keverés mellett. Ha kihűlt, hozzákeverem a a Ramát is. Fontos hogy a Rama már ne legyen kemény, de folyós se, ill. a pudingos massza is kihűljön! Ezután összeállítom a tésztát: veszem az egyik kakaós lapot, rákenek egy adag krémet. Erre jön a sárga piskóta, szintén krém, és végül a kakaóssal zárom. A tészta tetejét szintén megkenem, díszítem, egy napra hűtőbe teszem. Nagyon finom, nem túl édes sütemény!








Puncsszelet

Puncsszelet
Hozzávalók a tésztához:
50 dkg liszt,
20 dkg vaj vagy 15 dkg zsír,
2 tojás,
1/2 csomag sütőpor,
15 dkg porcukor,
2-3 evőkanál tejföl,
1 citrom reszelt héja,
A töltelék hozzávalói:
2 dl tej,
1 csomag vaníliás cukor,
2 evőkanál kakaó,
3 evőkanál baracklekvár,
2 evőkanál erős feketekávé,
1/2 dl rum (vagy rumaroma),
2-3 evőkanál porcukor,
5 dkg vaj,
A mázhoz:
20 dkg porcukor,
1 evőkanál rum (vagy aroma),
1/2 dl meggylé,
1 (kisebb) citrom leve,
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, s egy kb. 25× 35 cm-es tepsi hátán két vékonyabb, s egy vastagabb lapot sütünk belőle. Ezt a vastag lapot, ha kész van, elmorzsoljuk, a tejjel leforrázzuk, s hozzáadjuk a vaníliás cukrot, kakaót, lekvárt kávét, rumot, majd ízlés szerinti porcukrot, s a puha vajat is. Jól összekeverjük, majd a két linzerlap közé töltjük.
A mázhoz a a porcukorhoz hozzáadjuk a rumot, a citrom levét, a meggyét, s ha szükséges, még annyi vizet, hogy kenhető legyen. A mázat fényesre keverjük, majd a tésztára kenjük. Amikor száradni kezd, a szeletek mentén bevagdossuk, s ha megszáradt a máz, a süteményt felszeletelhetjük.





Csokoládés gesztenye tekercs



Csokoládés gesztenye tekercs

Hozzávalók:egy csomag(500gr) háztartási keksz
kb.2 evőkanál kakaópor
tej amennyit felvesz
cukor ízlés szerint és rum ezeket összedolgozzuk ,majd 2 felé veszem és ki nyújtom
(ha nehezen megy a nyújtás kicsit be lisztezhetjük a nyújtó fát. vagy kókusz reszeléket szórunk rá)
Krém:1 csomag gesztenyemasszát ki keverünk 10dkg vajjal kevés rummal és ha édesebbet akarunk teszünk hozzá cukrot . Ezt a krémet kenjük rá és feltekerjük ,csokoládéval leöntjük.







Csokoládés- mascarponés rolád

Csokoládés- mascarponés rolád

Hozzávalók (8-10 személyre):
185 g étcsokoládé,
60 ml erős feketekávé,
5 szétválasztott tojás,
100 g porcukor,
2 evőkanál átszitált sima liszt,

Mascarponés töltelék:
375 g mascarpone sajt,
2 evőkanál porcukor,
2 evőkanál konyak,
125 g csokoládés mogyorókrém

Elkészítése:

1. A csokoládét és a kávét egy tűzálló tálban, forrás­ban lévő víz fölött, állandó keverés mellett melegít­sük, amíg sima lesz. Tegyük félre, hogy kissé lehűl­jön.
2. A tojássárgáját keverjük sűrűre és habosra. Ap­ránként adjuk hozzá a porcukrot. Keverjük bele a csokoládés keveréket és a lisztet.
3. A kemény habbá vert tojásfehérjét adjuk a csoko­ládés masszához. Ontsuk 26x32 cm-es kivaja­zott, kibélelt tepsibe, és süssük 20 percig.Ha megsült vegyük le róla a sütőpapírt és egy másik sütőpapírral tekerjük fel és hagyjuk ki hűlni.
4 A töltelékhez keverjük össze a mascarponét, a porcukrot és a konyakot egy tálban.
5. Borítsuk a süteményt egy tiszta konyharuhára, amit megszórtunk porcukorral. Kenjük meg csokoládés mogyorókrémmel, majd a töltelék felé­vel, és tekerjük fel. Vonjuk be a maradék töltelék­kel, és díszítsük
 










Zserbó 


Pintér-Papp Eszter:Zserbó 

 Van egy nagyon egyszerű, és tuti finom: A tésztához: 1 dkg élesztőt 1 dl langyos tejben egy csipet cukorral felfuttatjuk. 35 dkg lisztet 20 dkg margarinnal elmorzsolunk. Hozzáadjuk az élesztőt, 5 dkg cukrot, 1 tojást, csipetnyi sütőport, csipet sót és jól kidolgozzuk. A tésztát 3 egyenlő részre osztjuk. Mindegyik lapot kinyújtjuk kb. 35x25 cm-re. Ügyeljünk rá, hogy a kelésnél terjeszkedik. Az egyik lapot zsírozott tepsi aljára tesszük, megkenjük lekvárral, megszórjuk cukrozott dióval. Rá a második lap, ugyanígy lekvárral és dióval. Befedjük a harmadik lappal, a széleit is betakarjuk tésztával. Szobahőmérsékleten 1 órát kelesztjük. A sütőt 180 fokra melegítjük, a tészta tetejét megszurkáljuk, és kb 12-15 perc alatt lassan világos pirosra sütjük. Ha kihűlt, bevonjuk csokimázzal. Nagyon fincsi! :) 







Csiga linzer


A receptet és fotót  kaptam:Vesztergomné Buzás Petrától.


Csiga linzer receptje:
 
1 sütőpor,1 vaníliás cukor,2 tojás,20 dkg porcukor,50 dkg liszt,25 dkg margarin,2 evőkanál kakaópor,csipetnyi só!
A hozzávalókat a kakaó és a vanília kivételével összegyúrjuk,két cipót formázunk belőle.Az egyikbe gyúrjuk a kakaóp
ort, a másikba a vaníliás cukrot.Mindkét cipót egyforma nagyságúra nyújtjuk,utána egymásra fektetve szorosan feltekerjük.Hűtőbe tesszük,amikor már megkeményedett a tészta,vékony szeletekre vágjuk.Kicsit megnyomkodjuk,hogy jobban összeálljanak a csíkok,majd még formázunk rajta.Vajazott tepsibe rakjuk,majd előmelegített sütőben 190 fokon ,kb 10-15 perc alatt sütjük.






KRÁTER süti
 


A receptet és fotót:Erkiné Gáspár Alexandrától kaptam!

KRÁTER süti

Egyszerű, de nagyszerű!!!
2 csomag vaníliás pudingot 9 dl tejben felfőzünk, 6 evőkanál cukrot teszünk bele és kihűtjük.
Tészta: 5 tojás sárgáját 25 dkg cukorral, 1 vaníliás cukorral kikeverünk. Lassan hozzá adjuk az 1 dl tejet, az 1 dl olajat, 2 evőkanál kakaót, 25 dkg lisztet, 1 sütőport és a tojások felvert habját. Nagy tepsibe öntjük és vizes kanállal beleszaggatjuk a pudingot, majd megsütjük.
Máz: 1 nagy pohár tejföl, 4 kanál porcukor, 1 csomag vaníliás cukor. Ezeket kikeverjük és a forró tésztára simítjuk.










Albert kekszes
 


A receptet és a képet kaptam:
Erkiné Gáspár Alexandrától

Albert kekszes

Hozzávalók a krémhez: 4 kanál liszt, 3 dl tej, fél adag fekete kávé, 15 dkg cukor, 2 kanál kakaó, 1 ráma
A hozzávalókat összefőzzük (mintha pudingot készítenénk). A gömbölyű Albert kekszeket a még forró krémmel összegragaszatjuk. (Nekem másfél csomag keksz szokott elfogyni ennyi krémhez). Ha végeztünk egy rúd összeragasztásával, akkor kívülről is be kell vonni az egészet krémmel. Egy éjszakát puhulni hagyjuk, ferdén szeleteljük.
 









 Karamellás krémes

A receptet és a képet kaptam:
Erkiné Gáspár Alexandrától

 Karamellás krémes

Tészta: 25 dkg liszt, 1 kk. szódapor, 10 dkg porcukor, 5 dkg vaj, 1ek méz, 1 tojás és egynek a sárgája. 2 vékony lapot kell sütni.
1.krém: Fél liter tej, 2 vanília puding, 2 dl víz, 2 ek. liszt, 2 ek. cukor. Ezeket együtt felfőzzük. 15 dkg porcukrot kikeverünk 1 rámával és a kihűlt pudinghoz adjuk.
2.krém: 6ek kristálycukrot megpirítunk és kb. 1 dl vízzel felengedjük. Ha már langyos, 1 doboz (0,5l) Hullala tejszínt felverünk és a langyos karamellt kanalanként a tejszínhez adjuk.
Összeállítás: lap+pudingos krém+karamellás tejszín+lap
Teteje: 12 dkg porcukor, 2 karamellás puding, 2 ek. étolaj. Kevés forró vízzel elkeverjük, hogy kenhető legyen és a lap tetejére simítjuk.

Nagyon-nagyon finom!!!




Raffaello!  


A képet és a receptet  kaptam Báthori Katától!

Raffaello! 
 Tészta : 6 tojás fehérjét 30 dkg porcukorral kemény habbá verünk, hozzáadunk 15 dkg kókuszreszeléket és 10 dkg lisztet. Kizsírozott tepsibe sütjük de ne szárítsuk meg nagyon.

Krém : 6 tojás sárgáját, 10 dkg cukorral, 1 vaníliás pudingporral,5 dl tejjel kikeverünk és főzzük.
20 dkg margarint 10 dkg porcukorral jól kikeverünk és a kihűlt krémhez keverjük. Tetejét megszórjuk kókuszreszelékkel.






Lusta asszony rétes



A képet és a receptet  kaptam  :Vesztergomné Buzás Petrától!

Lusta asszony rétes:
30 dkg cukor,30 dkg liszt fél csomag sütőport összekeverünk.Kivajazott tepsibe felét belerakom.Majd 25 dkg túrót rámorzsolunk és teszünk rá tejfölt,kb:2,5 dl-t,teszünk rá barack befőttet,és szórunk rá 2 cs.vaníliás cukrot.,majd a cukros liszt másik felét.Utána 4 tojást felverünk villával és öntünk hozzá fél liter tejet és ezzel nyakon önteni.Egy kicsit "túrjuk" össze majd süssük meg!Nagyon finom!







Almás krémes




A képet és a receptet  kaptam  :Vesztergomné Buzás Petrától!


Almás krémes:

1-1,5 kg almát megpucolunk és felszeljük,kivajazott kilisztezett tepsi aljára tesszük.Megszórjuk fahéjjal és vaníliás cukorral.Rá 8 tojásból piskótát csinálunk,majd megsütjük.Ha megsült kiborítjuk és rá a krém!
Krém:2 vanília pudingot megfőzöl,megvárod míg kihűl.Majd 25 dkg rámát és 25 dkg porcukrot kikeverünk és össze a pudinggal.Csokireszelékkel megszórni.Isteni finom!!!!!!






Budapest linzer


A képet és a receptet  kaptam:Csilla Pálffyné Gyenge

Budapest linzer:

5 tojás sárgáját felverek 25 dkg cukorral és 1 rámával habosra. Majd hozzáadok kb. 50 dkg lisztet, 1 csg. sütőpor, 1 vaníliás cukrot és 1 citrom reszelt héját, és pici tejet. (ha szükséges, lisztet lehet hozzá adni és tejet is, látod, hogy milyen az állaga. függ a liszttől nagyon) Sodrod , szaggatod, légkeverés 180 fok, tepsibe sütőpapír. Gyorsan sül, pár perc :)
 









Keksz szelet


Keksz szelet

Hozzávalók:3csomag háztartási keksz, 3 csomag puding,1,5 liter tej,zselatin,gyümölcs

Elkészítése:1 csomag kekszet rakd egymás mellé szorosan a tepsibe önts rá 1 csomag bármilyen elkészített pudingot,aztán újból keksz,puding,keksz,puding rá bármilyen gyümölcs tetejére zselatin.Puding mindig más  ízű legyen úgy finom.








Piskóta tekercs házi lekvárral! 




Piskóta tekercs házi lekvárral! 

Piskótatekercs ahogy én készítem
Hozzávalók:6 tojás,6 evőkanál liszt,6evőkanál cukor,1dl étolaj
A tojásfehérjét fel kel verni ,a sárgáját a cukorral ki keverni majd felváltva liszt,fehérjét hozzá adni végén az étolajat.
Sütőpapírral bélelt tepsibe ki sütni,ha kész lehúzni róla a
papírt és rögtön picit nedves konyharuhával feltekerni.Ha kihűlt meg kenni lekvárral és újra feltekerni!






túrófánk 


A recept és a fotót kaptam :
 Csilla Pálffyné Gyengétől!

túrófánk :

25 dkg túró , 25 dkg liszt , 3 tojás, 1 kis tejföl (175 g ) 1 tk. szódabikarbóna, 3 púpos evőkanál cukor, csipet só.
Összekeverjük, bő forró olajba evőkanállal szaggatjuk.





Almarózsák


A recept és a fotót kaptam :Polgár Hajnalkától!

Almarózsák

2-3 almát megpucolok, először félbevágom, majd nagyon vékony szeletekre vágom. cukros vízben főzöm pár percig, míg meg nem puhulnak.
a leveles tésztát kb. 2cm vastag szeletekre vágom. megszórom kr. cukor és fahéj keverékével, majd az almaszeleteket ráteszem, és balról jobbra feltekerem.
ha kész, fogvájóval az oldalát betűzöm. az almák széleit ételfestékkel megkentem, h piros legyen.
kb. 20 percig sütöm 220 fokos előmelegített sütőben.
tetejét be lehet porcukrozni, nekünk nem hiányzik rá..









Somlói galuska 



Somlói galuska
6 tojásos piskóta,
Vaníliás puding
Csóki öntet:12dkg cukor ,2 kanál kakaó,3 kanál tej,3 kanál rum,12dkg vaj ezt jól össze kel főzni.Tejszín a tetejére.
Egy réteg piskóta egy réteg puding még egy réteg piskóta rá puding le önteni csókival,tejszínnel díszíteni!


 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése