Reggelik-vacsorák



Hamburger
(A hamburger zsemlét sós süteményeknél lehet megtalálni)
Húspogácsa:A húspogácsához:

50 dkg darált hús (fele marha, fele sertéshús)

1 nagyobb hagyma



fél kávéskanál majoránna


sok őrölt bors


2 evőkanál mustár


kb. 3-4 evőkanál ketchup


1 egész tojás


(ha a massza túl laza, akkor 1-2 evőkanál zsemlemorzsa)


Elkészítés:




A darált húst egy tálba tesszük, megsózzuk, 2-3 mokkáskanálnyi borsot szórunk bele, hozzáadjuk a nagyon apró kockákra vágott hagymát, a 2 evőkanál mustárt, a tojást, és kanalanként a 3-4 evőkanál ketchupot. A masszát összegyúrjuk, és 4 egyenlő kupacra osztjuk, amelyekből szép, formás húspogácsákat készítünk. Célszerű olyan nagyságú pogácsákat készíteni, amekkora a puffancs átmérője. Egy ecsettel a húspogácsák mindkét oldalát kicsit megolajozzuk, és egy jénaira fektetve, fóliával lefedve 1-2 órára a hűtőbe tesszük, hogy az ízek jól összeérjenek. Egy teflont kissé megolajozunk, és kis lángon, lassan (kb. mindkét oldalát 8-8 perc alatt) pirosra sütjük. A puffancsot kettévágjuk, megrakjuk egy kis csalamádéval, rátesszük a húspogácsát, egy szelet sajtot, lila hagymát, ketchupot, mustárt,








Reggeli ötletek:Polgár Hajnalkától!!!!












A receptet és fotót kaptam:Polgár Hajnalkától!




A toast kenyér belsejét kivágtam négyzet alakban, és a héját beletettem egy serpenyőbe, amiben felforrósítottam előtte az olajat. beleütöttem a tojást, majd amikor kész lett, rátettem egy szelet főtt tarját (természetesen más húst is lehet) és egy lapkasajtot. erre pedig a kenyér belsejét, amit kivágtam. megfordítottam és így is sütöttem 1-2 percet.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése