Hamburger
(A hamburger zsemlét sós süteményeknél lehet megtalálni)
Húspogácsa:A húspogácsához:
50 dkg darált hús (fele marha, fele sertéshús)
1 nagyobb hagyma
só
fél kávéskanál majoránna
sok őrölt bors
2 evőkanál mustár
kb. 3-4 evőkanál ketchup
1 egész tojás
(ha a massza túl laza, akkor 1-2 evőkanál zsemlemorzsa)
Elkészítés:
A darált húst egy tálba tesszük, megsózzuk, 2-3 mokkáskanálnyi borsot
szórunk bele, hozzáadjuk a nagyon apró kockákra vágott hagymát, a 2
evőkanál mustárt, a tojást, és kanalanként a 3-4 evőkanál ketchupot. A
masszát összegyúrjuk, és 4 egyenlő kupacra osztjuk, amelyekből szép,
formás húspogácsákat készítünk. Célszerű olyan nagyságú pogácsákat
készíteni, amekkora a puffancs átmérője. Egy ecsettel a húspogácsák
mindkét oldalát kicsit megolajozzuk, és egy jénaira fektetve, fóliával
lefedve 1-2 órára a hűtőbe tesszük, hogy az ízek jól összeérjenek. Egy
teflont kissé megolajozunk, és kis lángon, lassan (kb. mindkét oldalát
8-8 perc alatt) pirosra sütjük. A puffancsot kettévágjuk, megrakjuk egy
kis csalamádéval, rátesszük a húspogácsát, egy szelet sajtot, lila hagymát, ketchupot, mustárt,
Reggeli ötletek:Polgár Hajnalkától!!!!
A receptet és fotót kaptam:Polgár Hajnalkától!
A toast kenyér belsejét kivágtam négyzet alakban, és a héját beletettem egy serpenyőbe, amiben felforrósítottam előtte az olajat. beleütöttem a tojást, majd amikor kész lett, rátettem egy szelet főtt tarját (természetesen más húst is lehet) és egy lapkasajtot. erre pedig a kenyér belsejét, amit kivágtam. megfordítottam és így is sütöttem 1-2 percet.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése