Muffin receptek

                                                       Muffin


Kovács Gyöngyi receptje
  Tészta:1 evőkanál neszkávé, 2 evőkanál forró vízben feloldani, 20dkg liszt,1 teáskanál sütőpor, csipet só,5dkg puha ráma,15dkg cukor, 2 evőkanál méz, 1 tojás,1dl tej.Krém:1dl tejszín ,25 dkg mascarpone,4 evőkanál cukrozott sűrített tej. Tetejére kakaópor. (Én mini muffin sütőben sütöttem, nem lettek olyan magasak, de ha magas, le kell vágni a "kalapját" s a tészta közé lehet tenni a krémet)






Gyümölcsös-joghurtos muffin


 Csilla Pálffyné Gyenge receptje
·

gyümölcsös-joghurtos muffin:
Habverővel felverek 13 dkg kristálycukor, 1 vaníliás cukor, 1 dl olaj, és 1 tojás.
Majd hozzáadom a következőket és továbbkeverem 25 dkg liszt, 1 csomag sütőpor, fél kávéskanál szódabikarbóna (Horváth Rozi-s), és 2 doboz joghurt.
Majd a végén már nem habverővel , hanem kanállal belekeverek durvára reszelt csokit. Masszát formába rakom úgy hogy massza-gyümölcs-massza.
Amilyen gyümölcsöt használok, olyan joghurtot veszek. Mi az epreset és a málnásat imádjuk. A tetejére cukrászkellékesben vásárolható süthető dísz . Légkeverés 180 fok, kb. 15-20 perc





Muffin

 Andrea Delfike Németh receptje

Recept:
12dbhoz

4dkg mazsola,16dkg cukor, 2csomag vaníliás cukor, 2 teáskanál fahéj, 1 alma durvára reszelve,20dkg liszt, 5dkg aprított dió,2,5 teáskanál sütőpor, 1,5 teáskanál szódabikarbóna, 1 tojás, 0,8dl étolaj, 1,25dl natúr joghurt.
A tojást felverjük hozzáadjuk a cukrot,vaníliás cukrot majd a joghurtot és olajat. Simára keverése után beletesszük a fahéjjal összekevert almát és a diót.Óvatosan fakanállal összedolgozzuk,hogy az alma ne törjön nagyon össze.Majd hozzákeverjük a lisztkeveréket: liszt,sütőpor,szódabikarbóna. Addig keverjük,míg a száraz összetevők nedvesek nem lesznek. 180 fokos előmelegített sütőben 20-25 percig
sütjük, 5 percig pihentetjük,kivesszük és hűlni hagyjuk.
Teteje: 10dkg olvasztott ét csokit összekeverünk 5 evőkanál cukorral, 4 evőkanál olajjal , 3/4dl tejjel és fejjel lefelé belemártogatjuk a muffint. Egész dióval díszítjük.






 Muffin

 Nagy Judit receptje
·

Muffin

HOzzávalók: 2 bögre liszt, 1 bögre cukor, 1 bögre tej, 0,5 bögre olaj, 1 tojás, 1 cs. sütőpor.
A tojást habosra keverjük, majd hozzáadjuk a cukrot, majd a tejet és végül az olajat. Ha ezt jól összekevertük beleöntjük a lisztet és a sütőport. 180 fokon kb 25 percig sütjük. Ramóna Láposiné T receptje alapján! Színes tortadarát, csokidarát, mandulát és kókuszt szórtam rá, még sütés előtt.







Málnás muffin

 
Málnás muffin
Alap muffin receptem:12dkg olvasztott vaj,25 dkg cukor,2 egész tojás,1 vaníliás cukor.Ezeket összekeverem és hozzá adok 1 sütőport,30dkg lisztet és 2 dl-2,5 dl tejet.Mndent összekeverek és bármit tehetek bele.Nálam nagyon bejött a csokidarabos,az epres,banános,málnás,pudin
gos.







Szülinapi muffin

 


 Andrea Gede receptje
·

Szülinapi muffin

Többféle receptet kipróbáltam már, de ezt az alap muffint készítem általában. (puha, nem száraz a tészta):
500 ml liszt
250 ml cukor
250 ml tej
125 ml olaj
1 tojás
1 csomag sütőpor

Ui:
Ezek éppen a lányom hercegnős szülinapjára készültek (ezért a dekoráció) a többi 80 társával együtt :-)))








Gesztenyepürés muffin

 

 Eva Nyari receptje
. ·

Gesztenyepürés muffin

Hozzávalók:
-12dkg étcsokoládé
-25dkg gesztenyemassza
-12.5dkg vaj
-2 evőkanál rum vagy meggybefőtt lé
-2 evőkanál meggy jam vagy lekvár
-10dkg kristálycukor
-4db tojás
-10dkg finomliszt
-1 csipet só
-fél csomag sütőpor

Elkészítés:
-A muffinsütő mélyedéseibe muffinpapírt kell helyezni

-A darabokra tört étcsokoládét gőz fölött fel kell olvasztani

-A tojások fehérjét csipetnyi sóval kemény habbá kell verni.

-A lisztet külön el kell vegyíteni a sütőporral.

-A meghűlt csokihoz robotgéppel hozzá kell keverni a gesztenyemasszát, a vajat, a rumot vagy befőtt lét, a lekvárt, a cukrot és a tojások sárgáját.

-A tojásfehérjehabot hozzá kell keverni a gesztenyés masszához

-Utoljára a sütőporos lisztet kell belekeverni

-A formákba kell adagolni

-Előmelegített sütőben 180 fokon kb. 25-30 percig kell sütni.
Díszítettem meggyel, illetve meggy lekvárt tettem töltelékként.






 Banános muffin:

 Szilvia Szanyi receptje-képe

Banános muffin:

1 3/4 bögre liszt
3/4 bögre cukor
egy tábla apróra vágott csoki
2 nagyobb tojás
8 ek olvasztott vaj
3 nagyobb érett banán pürésítve
1 kk. vanília aroma
1 kk sütőpor
1/2 kiskanál szódabikarbóna
1/4 kiskanál só

Díszítés: felkarikázott banán

A lisztet tálba rakjuk, majd elvegyítjük a cukorral, sütőporral, szbikarbónával, sóval és a csokival. A felvert tojásokat összekeverjük a pépesített banánnal, vajjal, és a vanília aromával. A lisztes egyveleghez tesszük, majd fakanállal jól összedolgozzuk. A formákat kikenjük, háromnegyed részéig megtöltjük a banános masszával, és mindegyik tetejére egy- egy banánkarikát fektetünk. Előmelegített, 180 fokos sütő középső részébe helyezzük, 20 percig sütjük, majd kiszedjük és hagyjuk kihűlni







 Citrom és mák muffin


 Kálmánné Barta Mónika receptje

Citrom és mák muffin
280g liszt,1 t.k. sütőpor,csipet só,115g cukor,2 e.k. mák ezt összekeverni.250ml tej,85g vaj,olvasztott,hűtött,2 citrom héja, 2 tojás.A vizes anyagokat összekeverjük a tojást egyesével adjuk hozzá.Éppen csak egyneműsítjük majd összekeverjük a száraz anyagokkal.Villával elég összekeverni,nem kell robotgép.Előmelegített sütőbe,kivajazott vagy olajozott vagy kis papírkosarakkal kibélelt formába tesszük.Megsütjük.5 percig hagyjuk a tepsibe utána szedjük ki.







Bögrés alap Muffin

 Katalin Márczis-Németh receptje

Bögrés alap Muffin
4tojás
1pohár joghurt (nagy)
1egység cukor
2egység Liszt
0,5 egység olaj
2csomag vaníliás cukor
2csomag sütőpor
Robotgéppel a cukrot meg a tojást felverjük utána bele tesszük a többi hozzávalót és össze keverjük.
Én ha gyümölcsjoghurttal csinálom akkor ugyan olyan gyümölcsöt teszek még bele.








Mazsolás-diós muffin.

 Beáta Végh receptje

Egy kis gyors nasi: mazsolás-diós muffin.
Recept:
30 dkg liszt
1 sütőpor
15 dkg cukor
1 van.cukor
csipet só
1 tojás
250 ml tej
4 evőkanál olaj 20 dkg mazsola
dió, a tetejére

Mazsolát meleg vízbe, vagy rumba áztatjuk.A hozzávalókat jól összedolgozzuk, majd a lecsepegtetett mazsolát is hozzá adjuk.Kiadagoljuk a formába, és 18 fokos sütőben,kb 25 perc alatt megsütjük.
Én tettem a tetejére apróra vágott diót.









Aranygaluska muffin

 Brigitta Tóth receptje

Aranygaluska muffin

400g finomliszt
250ml tej
0,5 bögre cukor
125g margarin
1db tojás
1cs sütőpor
10dkg darált dió (én klopfolóval törtem össze)
Krém:
1cs van.puding
6dl tej
3EK cukor

Mindent összekevertem, muffin formákba tettem, majd megsütöttem. A krémet megcsináltam, mint a rendes pudingot, csak több tejjel, hogy folyósabb legyen.








Muffin


Andrea Gede receptje

Ezeket vittem ajándékba
Többféle receptet kipróbáltam már, de ezt az alap muffint készítem általában. (puha, nem száraz a tészta):
500 ml liszt
250 ml cukor
250 ml tej
125 ml olaj
1 tojás
1 csomag sütőpor
Krém: Mascarpone, vaj, cukor, vanília esszencia (azért nem írok pontos adatokat miből mennyit, mert mindig attól teszem függővé éppen készítés közben milyen a krém:-)) a kakaós krémbe természetesen kakaópor Epreket pedig étcsokiba mártottam






Sajtos muffin
 Sarolta Fehérváry receptje

Sajtos muffin
Hozzávalók: ( 1bögre=2 dl)
1,5 bögre reszelt sajt
2 bögre liszt
1 cs. sütőpor
2 egész tojás
1 bögre tej
só ízlés szerint
őrölt fekete bors ízlés szerint
A hozzávalókat alaposan összekeverjük,majd kiolajozott muffin formákba, vagy szilikonos muffin formákba vagy muffipapírkosarakba kanalazzuk, tetejét reszelt sajttal szórjuk meg és 180°C-on kb 10-15 perc alatt készre sütjük.







 Nutellás muffin
 Éva Adél Molnár Sólyom receptje

Nutellás muffin / 12 db

Hozzávalók a tésztához: 15 dkg margarin, 17 dkg porcukor, 3 tojás, 15 dkg liszt, fél csomag sütőpor, 1 csomag vaníliás cukor

Töltelék: nutella ( kb. 3 – 4 evőkanál )

A margarint a porcukorral gépi habverővel keverjük ki, majd egyesével adjuk hozzá a tojásokat. A lisztet, a sütőport, a vaníliás cukrot keverjük össze, és adjuk hozzá a tojásos masszához. A masszát habzsákba töltöttem, és a felét a muffin kapszlik aljába nyomtam, a képen látható módon nutellát tettem rá, majd a maradék tésztával befedtem, és a tetejére szintén nutellát nyomtam. A kapszlit kb. 3/4 -ig tegyük. Előmelegített sütőben kb. 180 fokon, 15 – 20 perc alatt készre sütjük. Mielőtt kivesszük a sütőből végezzünk tűpróbát.







Almás muffin
 Kálmánné Barta Mónika receptje

almás muffin
280g liszt,1e.k.sütőpor,fél t.k. fahéj,csipet só,115g barna cukor,1 nagy alma,megpucolva apróra felkockázva,2tojás,250ml tej,85g vaj,olvasztott hűtött,a morzsa a tetejére-50gliszt,félt.k.fahéj,35g vaj,25g barna cukor,
a lisztet,fahéjat,csipet sót,sütőport .almát,összekeverjük.másik tálba a 2 tojást,tejet,olvasztott vajat,majd a lisztes mélyedésebe beleöntjük a vizes anyagos mixet.Óvatosan nem túl sokat keverve összevegyítjük.muffin formába adagoljuk,A tetejére valókat óvatosan összedolgozzuk,inkább morzsa jellegűre csináljuk és rárakosgatjuk a tetejére.Előmelegített sütőbe kb.20perc alatt készre sütjük.5 percet hagyjuk állni majd útá-
na vesszük ki a sütőformából.






Nutellakrémes muffin
Éva Rekettyei receptje

Nutellakrémes muffin

Hozzávalók:
15 dkg vaj
15 dkg cukor
15 dkg liszt
2 tojás
fél csomag sütőpor
nutella

A tojásokat, a cukrot, és a felolvasztott vajat habosra keverem.

Hozzáadom a sütőporos lisztet és jól összedolgozom.

A muffinformákat félig megtöltöm a tésztával, majd kanalazok rá egy kis nutellát, végül teszek rá még egy kis tésztát, hogy kb. háromnegyedig legyen a forma.

A tetejére tettem pár szem csokit, de ez elhagyható.

Előmelegített sütőben kb. 15 percig sütőm. (A forma nagyságától is függ az idő.)

Végezzünk tűpróbát!

Tipp: Nutella helyett csokival, gyümölcsökkel is finom.








ALMÁS MUFFIN - KUGLÓFOK
 Vasas Ildikó receptje

ALMÁS MUFFIN - KUGLÓFOK

5 db hámozott almát nagy lyukú reszelőn lereszelünk.
Külön tálba 1 egész tojást felverünk, hozzáadunk 20 dkg cukrot, 2 vaníliás cukrot, 1+1/2 dl étolajat, 2,5 dl natúr joghurtot. ezt összekeverjük. Beleadjuk a reszelt almát, 30 dkg lisztet, 1 sütőport, gyorsan összekeverjük. Muffin formát kiolajozzuk, belekanalazzuk a masszát, úgy hogy kicsivel több mint félig legyen. Előmelegített sütőben, 180 fokon, 20 percig sütjük.
Míg sül 1 tábla darabokra tört csokit kis lángon felolvasztunk, adunk hozzá 2 teáskanál vajat, 2 teás kanál étolajat.
Ha kihűltek a muffin-ok, egyenként belenyomjuk a csokiba, megszórhatjuk még durvára tört dióval






Meggyes mandulás muffin
 Sarolta Fehérváry receptje

Meggyes mandulás muffin
Hozzávalók:
2 doboz tejföl ( 400 gr, legalább 30%-os) ( az enyém csak 16%-os volt )
2 tojás
1 ek. porcukor
Kb 2,5 dl liszt + még annyi, hogy felvert tejszín sűrűségű legyen
1 kk mandula aroma ( én vanília aromát tettem)
1 sütőpor
10 dkg szeletelt mandula

A hozzávalókat összekeverjük, muffin formákba töltjük. A tetejét gyümölccsel megszórjuk, ( nálam magozott meggy van rajta), szórunk rá még egy kevés kr. cukrot és megsütjük.







Citrom és áfonya muffin
 Kálmánné Barta Mónika receptje

citrom és áfonya muffin
60g vaj,280g liszt,1 e.k. sütőpor,fél t.k. só,100g cukor,1 tojás, 1 citrom héja,leve,1 t.k. vaníliaaroma,250ml tej,225g áfonya,
sütőt előmelegíteni,megolvasztani a vajat,szitálni a lisztet,sütőport,sót és a cukrot,amiből 2 e.k.al félreteszünk,a tojást olvasztott vajat,citromhéjat,tejet,vaníliát habosra keverjük,majd óvatosan beleforgatjuk a lisztes keverékbe,végül az áfonyát,12 muffinpapirt teszünk a formába majd megsütjük kb.15-20 perc,kicsit hagyjuk hűlni,közben összekeverjük a citromlevet a 2 evőkanál cukorral és a még meleg muffinakat belemártjuk







Kráter  muffin
 Evelin Papp receptje

Éééés végre elkészült Kráter eper pudinggal muffin formában

Hozzávalók:
9dl tej, 2 cs puding, 5 tojás, 2 cs van. cukor, 1 dl olaj, 2 ek kakaó, 25 dkg liszt, 1 sütőpor, 2 pohár tejföl, 4 ek cukor

Elkészítés:
A pudingokat 9 dl tejjel megfőzzük, majd lehűtjük. Az 5 tojás sárgáját a 25 dkg cukorral kikeverjük. Lassan hozzáadunk 1 dl olajat és 2 ek kakaót, majd a lisztet és a sütőport és a felvert tojás fehérjét. Nagy tepsibe v muffin formába tesszük, beleszaggatjuk vizes kanállal a pudingot. 180 fokon sütjük.
A tetejéhez kikeverjük a tejfölt, van cukrot és a 4 ek cukrot. Ezt a meleg tészta tetejére kenjük.

Jó étvágyat hozzá.








Nutellàs muffin
 Varga Judit receptje
Nutellàs muffin:
Hozzávalók:
15 dkg vaj/margarin
10 dkg nutella krém
5 dkg cukor
2 tojàs
1,5 dl habtejszín
30 dkg liszt
3 kk sütőpor

Varga Judit receptje
Nutellàs muffin:
Hozzávalók:
15 dkg vaj/margarin
10 dkg nutella krém
5 dkg cukor
2 tojàs
1,5 dl habtejszín
30 dkg liszt
3 kk sütőpor
Elkészítés:
A sütőt előmelegítjük.A formákat muffin papírral kibéleljük,vagy kivajazzuk.
A vajat a nutellàval,cukorral,tojásokkal,tejszínnel jól kikeverjük.Apránként hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet,pici tej is kell bele,mert nagyon sűrű a massza.A formákba kanalazzuk és tűpróbáig sütjük!
Elkészítés:
A sütőt előmelegítjük.A formákat muffin papírral kibéleljük,vagy kivajazzuk.
A vajat a nutellàval,cukorral,tojásokkal,tejszínnel jól kikeverjük.Aprànként hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet,pici tej is kell bele,mert nagyon sűrű a massza.A formákba kanalazzuk és tűpróbáig sütjük!








Aranygaluska muffin 

 Szabó Zoltán Lipy receptje ,aranygaluska muffin A muffin-hoz
2 bögre finomliszt
250 ml tej
0.5 bögre cukor (vagy édesítő)
125 g margarin (olvasztott, vagy olaj)
1 db tojás
1 csomag sütőpor
10 dkg dió (darált)
A sodóhoz
8 dl tej
4 dkg finomliszt (búza)
10 csepp vanília aroma
4 db tojássárgája
3 ek cukor (ízlés szerint, vagy édesítő)
A száraz anyagokat (liszt, sütőpor, cukor/édesítő, 2-3 evőkanál dió) összekeverjük egy tálban, hozzáadjuk a többi hozzávalót is, majd simára keverjük.
A diót egy tálkában összekeverjük a cukorral/édesítővel. Evőkanál segítségével a muffin formába töltünk 1-1 kanálnyi tésztát, majd megszórjuk a cukros/édesítős dióval. Mehet rá még egy kanálnyi tészta, és szintén a dió (aki ügyes, kihozhat belőle több szintet is, nekem így hirtelenjében kettő jött össze:)).
A muffin formát berakjuk a sütőbe, és 180°C-on tűpróbáig sütjük (ne nyitogassuk a sütőt, különben összeesik!).
Amíg a muffin sül, elkészítjük a sodót: tegyünk fel a tűzhelyre 7 dl tejet, és forrásig melegítsük. Közben a 4 dkg lisztet keverjük el a cukorral/édesítővel egy tűzálló tálban/lábasban, adjuk hozzá a vanília aromát, 4 tojássárgáját és 1 dl tejet. Keverjük csomómentesre.
A forralt tejet szépen adagolva, folyamatosan kevergetve adjuk hozzá a tojássárgás alaphoz. Az egészet lassú tűzön, folyamatosan keverve (fontos, különben leég!) besűrűsítjük.
A muffinokat a sodóval leöntve tálaljuk.








Rigó Jancsi muffin


 Kovács Gyöngyi receptje
RECEPT: tészta:10dkg liszt,2dkg kakaópor,1 kávéskanál sütőpor, 1 csipet só, 4 tojás, 12dkg cukor. A tojásfehérjét felverve óvatosan kevertem hozzá, miután minden hozzávalót összekevertem. Ha megsült a "kalapját" levágtam, s a kalapot csokimázzal bevontam. Csokimáz: 10dkg csoki, 2,5 dkg vaj. Ezután az alábbi krémmel töltöttem a muffint, s után visszahelyeztem a kalapot. Krém:3dl tejszín, 10dkg csokoládé. (a csokit, fel kell olvasztani a tejszínbe, ha kihűl, utána lehet habbá verni.)










 Hamis aranygaluska muffin

 Monika Lapsanszky receptje,hamis aranygaluska muffin 36 dkg liszt
2 tojás
1 csomag sütőpor
20 dkg cukor
1 dl olaj
2 dl natúr joghurt
8 ek darált dió

A tojást a cukorral és az olajjal habosra keverjük. Hozzáadjuk a joghurtot és a sütőporos liszttel elkeverjük. A muffin sütőt kivajazzuk, a masszából egy kanálnyit teszünk a sütőformába. Megszórjuk jócskán darált dióval, megint egy kanál tészta, dió és így folytatjuk addig, hogy háromnegyedig legyen a tészta a formában. A tetejére dió kerüljön.
Előmelegített sütőben kb 25 percig sütjük.
Közben az öntetet elkészítjük. A tejben megfőzzük a pudingport a cukorral és a muffin mellé tálaljuk.







 Málnás muffin

Kálmánné Barta Mónika receptje
málnás muffin
280 g liszt,1 e.k.sütőpor,fél t.k.szódabikarbóna,csipet só,115g cukor,2 tojás,250 ml natúr joghurt,85g olvasztott,hűtött vaj1 t.k.vanília aroma,málna
a lisztet,sütőport,szódabika
rbónát,cukrot szitáljuk egy tálba.A 2 tojást összekeverjük,majd hozzáadjuk a vajat,joghurtot,vaníliát.A száraz hozzávalóknak a közepébe lukat csinálunk és óvatosan beleforgatjuk a nedves hozzávalókat.Előmelegített sütőbe,muffin formákba töltjük.20perc alatt készre sütjük.Én meglocsoltam kis olvasztott fehér csokival.









EGYSZERŰ GYORS MUFFIN
 


 Éva Adél Molnár Sólyom receptje
EGYSZERŰ GYORS MUFFIN

Hozzávalók
1 db tojás
2 dl tej
0,75 dl olaj
1 csapott kávéskanál szódabikarbóna
1 csapott kávéskanál sütőpor
1,5 dl cukor
3 dl liszt
Rama a forma kikenéséhez ,( én muffin papírt használtam )
Ízlés szerint a tésztába lehet szórni kakaót,diót,aszalt gyümölcsöt stb.-ki mit szeret, a tetejét pedig lehet díszíteni krémekkel ,tejszínnel .
Elkészítés

Az összes hozzávalót belemérem az edénybe, jól kikeverem - ízesítem cukrozatlan keserű kakaóval, dióval-éppen mihez van kedvünk. Tetejére tehetünk csokidarabokat, ami belesül a tésztába-nagyon finom lesz.

20-25 perc alatt készre sütöm.

Nagyon gyorsan elkészíthető, egyszerű recept, ráadásul egy mérőedénnyel kimérhető.







Kókuszos mini muffin.


 Kovács Gyöngyi receptje

Kókuszos mini muffin.

Recept: tészta: 20dkg liszt, 1 kávéskanál sütőpor, 1 csipet só, 5 dkg vaj, 15 dkg cukor, 1 evőkanál méz , 1 db tojás, 1/2dl tej. Mini muffin sütőben sütöttem, s kakaós masszába forgattam: 15dkg vaj, 15dkg cukor, 2evőkanál kakaópor, 1 dl tej, 2evőkanál rum. ezután forgattam kókuszreszelékbe. ( szerintem a massza fele is elég ennyi tésztához, mert sok maradt, de abba viszont tettem darált kekszet, s csináltam belőle kókuszgolyót)








Mákos muffin pudinggal
 



 Elizabeth Simon receptje
Mákos muffin pudinggal

200 g vaj, 300 g porcukor, 2 cs. vaníliás cukor, 4 tojás, citromlé, 40-60g mák (ki hogy szereti), 250-300 g liszt összekeverve sütőporral + ha szükséges tej.....még ez előtt megfőzni valamilyen pudingot és a muffin közepébe tenni....180 fok, 20-25 min








Százlábú muffinból




Százlábú muffinból
18 dkg margarin,13 dkg cukor,1 van.cukor,csipetnyi só,3 tojás,25 dkg liszt,1 púpozott teáskanál sütőpor,2-3 evők.tej
A vajat a kétféle cukorral és a sóval krémesre keverjük.Egyenként hozzáadjuk a tojásokat,majd hozzádolgozzuk a sütőporral elvegyített lisztet és a tejet.
Tetszés szerint színezzük,ételfestékkel,pu
dinggal,kakaóval,stb.
Közepébe lehet meggyet,drazsét,pudingot,csokit tenni.
Előmelegített sütőben 20-25 percig sütjük.
Nagyon finom ,omlós tészta

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése